Osby lokalavdelning har eller planerar för nedanstående verksamheter...

 

Skogsknyttarna 3-4 år Vandring  
Skogsmulle 5-6 år Bytesmarknaden  
Skogsströvare 7-9 år Skidskola  
Frilufsare 10-13 år Långfärdsskridskor  
TVM (Tre Vildmarks Mål) 14 år & uppåt Bastubad  
Mountainbike alla åldrar Kajak  
  Kanoting  

 

 

För deltagande i Friluftsskolor (Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle, Strövare, Frilufsare, Cykling och Skidskola) krävs medlemsskap och deltagaravgift.

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 
Skogsknyttarna

Skogsknyttarna 3-4år

Skogsknytte är man mellan 3 och 4 år. Vi utvecklar vår vana att röra oss i naturen och utvecklar vår motorik genom att hoppa över stock och sten i skogen. Med hjälp av lekar, sånger och ramsor lära vi oss att vara i naturen och att vara rädd om den. Aktiviteten Skogsknytte är inte igång i Osby för tillfället, planeras.

Är du intresserad av Skogsknytte hör av dig till oss i styrelsen.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 
Skogsmulle

Skogsmulle 5-6år

Skogsmulle i Osby vänder sig till alla barn mellan 5 och 6 år. Vi träffas normalt 10 lördagar per termin (vår och höst). Deltagande barn i gruppen är ca 15 till antalet. Det är nämligen mycket spännande att upptäcka nya saker i naturen och då och då även få träffa Mulle ute i skogen. Vi bygger kojor, lär oss om allemansrätten, eldar ibland, kokar soppa och bakar pinnbröd. Vi leker och har kul utomhus i alla väder helt enkelt!

Är du intresserad av Skogmulle hör av dig till styrelsen.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 

 
Strövare

Strövare 7-9år

Strövare är man mellan 7 och 9 år. (Här förbereder man sig för de stora äventyren och det är ett äventyr i sig. Man får lära sig att hantera kniv, yxa och såg. Man måste ju kunna bygga fladdermusholkar, kojor och vindskydd. Att paddla kanot är särskilt roligt och spännande. Ibland provar vi övernattning under bar himmel, med en stuga och telefon inom räckhåll. Ficklampan är ett måste när man avslutar kvällen med mörkerorientering. Väderlek och årsstid bestämmer aktivitet. Är det is på sjön så åker vi skridskor eller är det snö i backen så åker vi pulka och när det är vår eller höst cyklar eller vandrar vi kortare sträckor med packad ryggsäck. Allra bäst är nog mysiga stunder i skogen då medhavd matsäck förtärs, pinnbröd eller krabbelurer bakas eller då vi grillar något gott och bara njuter av naturen och gemenskapen.

Är du intresserad av Strövare hör av dig till styrelsen.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 
Frilufsare

Frilufsare 10-13år

Frilufsare är man mellan 10 och 13 år Något för dem som tycker om att vara ute i naturen och uppleva lägereld, vindskydd, paddling, vandring, spänning och gemenskap. Frilufsare kan man vara mellan 10 och 13 år. Nu börjar vi att göra lite mer krävande aktiviteter. Våra läger går över flera nätter, vi provar på forspaddling, på våra vandringar bär vi med oss all packning. Som frilufsare får du vara med att bestämma vad du vill göra under året. Aktiviteterna sträcker sig året runt, vi brukar prova på att övernatta mitt i vintern. 50 cm snö och -15 °C då kommer en bra sovsäck väl till pass. Som avslutning i frilufsarna får man genomgå invigning till TVM. Invigningen består av att man utför några tester som man ska klara av som grupp.

Är du intresserad av Frilufsare hör av dig till styrelsen.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 
TVM (Tre Vildmarks Mål)

TVM (Tre Vildmarks Mål) 14år & uppåt

De tre målen är skogen, vattnet och fjället. Här får de komma med egna förslag till aktiviteter. För TVM:are finns inga riktiga ledare, utan här sköter vi oss själva. TVM:are är man från 13 år. När man har blivit TVM:are ska man klara sig utan ledare. Självklart finns alltid äldre TVM:are som stöd. Nu kommer det riktigt stora äventyret, vi genomför fjällvandringar, forspaddling och andra aktiviteter som vi själv planerar och genomför. Det finns TVM:are över hela landet och en gång om året träffas alla TVM:are på ett ting. Ett ting består av att man träffas någonstans i naturen, där vi leker, sjunger, vandrar och paddlar.

Är du intresserad av TVM hör av dig till styrelsen.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 

 
Mountainbike

Mountainbike Alla åldrar

Inom denna gren cyklar vi mountainbike i naturen, utan att förstöra. I Osby, vid Skidiften, har denna sektion byggt en egen bana för cykling. Osby Lokalavdelning har köpt in några cyklar och utrustning, så det finns även möjlighet för dig som inte har någon cykel att prova.

Är du intresserad av Mountainbike hör av dig till oss i styrelsen.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 
 

 

BILD TILL VANDRING -SKÅNELEDEN

 

 

Vandring

Skåneleden, Kust till Kust, passerar Osby kommun. En av vandringsledens etappmål finns vid Friluftsfrämjandets stuga vid Ebbarp. Lokalavdelningen utnyttjar leden för vandring ar med vuxna och barn. Friluftsskolorna använder även Skåneleden i sin verksamhet. Vandrare börjar eller slutar ofta sin vandring på Skåneleden i Osby m h t närheten till järnväg och bussar.

Är du intresserad av vandringar hör av dig till oss i styrelsen.
Karta och bilder som visar etappmålet vid Ebbarp.

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 

 

BILD TILL BYTESMARKNADEN

 

 

Bytesmarknad

Bytesmarknad arrangeras 1-2 ggr/år. Vanligtvis genomförs en bytesmarknad i januari. Exakt tidpunkt publiceras på affischer, i tidningar och på denna hemsida.
Länk till "Aktiviteter-Vhtplan"

Du bestämmer själv vad du vill sälja av dina fritidsprylar som du inte längre använder.
Priset bestämmer du också själv. Lågt pris - Säkert sålt.
Högt pris - Risk att du får bära hem prylarna igen.

Föreningen tar 15% i förmedlingsavgift, dock lägst 20 kronor per pryl.
För mer information kontakta styrelsen

 
 

Skidskola / Skidliften

Vi arrangerar Skidskola i skidbacken på vintern när snödjupet i skidbacken blir tillräckligt.
Starttider för skidskolan och skidliftens öppethållningstider får du genom att ringa till vår automatiska telefonsvarare, 0479 14365.
Mer information om skidskolan kontakta styrelsen

Bilder på liftstugan och skidbacken

 

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 

Långfärdsskridskor

Lokalavdelningen genomför turer med långfärdskridsko, som egna ledare planerar.
Föreningen genomför även "prova på dagar", där man kan låna utrustning för att pröva och öva. Vi ger även information om vad man skall tänka på när man skall köpa sin egen utrustning. Och inte det minst viktiga, vilka säkerhetsåtgärder som du skall tänka på.
Är du medlem i Friluftsfrämjandet kan du även komma med i Långfärdsskrinnarna i Sydöst, LSS, som har telefonupplysning via telefonsvarare om isläget samt vilka arrangemang som genomförs kommande dag. Alla långfärdsskridsko turer sker i samarbete med LSS.
Kontaktperson är Michael Håkansson, 0479-20077.

Länk till Långfärd
sskrinnarna i Sydöst, LSS

 

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 
Bastuboys

Bastubad - Bastubåten Rulle II - Badtunna

Föreningen har en egen bastubåt i Osbysjön vid vår stuga. Bastubåten Rulle är i första hand till för föreningens medlemmar. Den kan dock förhyras av utomstående, under förutsättning att inga av föreningens aktiviteter lägger hinder.

Föreningen har även en badtunna. Den disponeras också i första hand av medlemmarna

Gemensamt bastubad för herrar genomförs varje torsdag kl 18:00 året om. Om torsdagen infaller på en större helgdag kan starttidpunkten tidigareläggas.
Bastubåten är bokad för gemensamt bastubad för damer varje tisdag kl 18:00.

Bastubåten och badtunnan kan hyras av utomstående. Kontaktperson och ansvarig för bokning är Lars-Göran, 070- 9659769.
Prislista för uthyrning.
Bilder på Rulle II

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 

Kajakpaddling

Föreningen har två kajaker. Dessa är endast avsedda för utlån till medlemmar i Osby lokalavdelning. Kajak kommitten svarar för utlåning och verksamheter med kajakerna. För lån kontakta kanotbokningen 070-36 133 19.

 

 

 

 

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN

 

 

Kanotuthyrning

Föreningen har kanoter som används i friluftsskoleverksamheten.
Kanoterna används även i uthyrningsverksamhet.

Bilder på kanotverksamhet

Hyr kanoter nu...

 

 

 

TILLBAKA TILL TOPPMENYN